Waterbasketbal Nederland

Seizoen 2020/21

Seizoen 2020/21 vervallen

Beste waterbasketballers, 

Donderdag 17 december 2020 heeft de Taakgroep waterbasketbal besloten om de hele competitie waterbasketbal 2020-2021 te laten vervallen. 

Afgelopen weken hebben de taakgroepleden navraag gedaan bij alle verenigingen die deelnemen aan de competities waterbasketbal. Alle verenigingen zijn van mening dat we onmogelijk een waterbasketbal toernooi kunnen organiseren in deze tijd. 

Dat betekent dat er in de periode tot en met augustus 2021 geen competitiewedstrijden zullen worden georganiseerd en dat er in 2021 geen NK waterbasketbal zal plaatsvinden. 

Door Manuel Bastiaans van SRS Uden is het voorstel gedaan om in juni een soort landelijk toernooi te organiseren waaraan alle verenigingen kunnen deelnemen. Er zijn drie verenigingen die daar helemaal geen interesse in hebben en er zijn zes verenigingen die daar welk aan willen deelnemen, maar alleen onder de voorwaarde dat dit veilig is voor alle deelnemers en benodigde officials. 

De taakgroep heeft besloten om eind maart hierover een definitieve beslissing te nemen. Op dit moment is nog niet te overzien of we dat toernooi op een verantwoorde manier kunnen gaan organiseren. 

Wij verwachten jullie hiermee voldoende ge├»nformeerd te hebben. 

Met vriendelijke groet,
Namens de Taakgroep Waterbasketbal 

Renate van Urk
Martijn Kosters
Dolf van der Meulen